torstai 4. heinäkuuta 2013

Offline




Luin sukulaisen/ystäväni blogia, jossa hän puhui erilaisista pelikoneista ja siitä, miten paljon tietokone ja kännykkä, niillä pelaaminen ja sosiaalinen media vie aikaa elämästämme. Kuinka lapsilla on monet pelikonsolit ja kännykkää käytetään enimmäkseen kaikkeen muuhuin kuin peruskäyttöominaisuuksiin. Hän on myös paljastanut, että pitää kokonaisen kuukauden tauon facebookista. Tästä sainkin itsellenikin haasteen!

Viime kesänä tempaisimme mieheni kanssa haasteen toisillemme, ja olimme kokonaisen 3 päivän reissun ilman puhelinta. Puhelintaan ei saanut katsoa, se piti olla äänettömällä ja mihinkään viesteihin ei siis saanu vastata, koska niitä ei edes saanut lukea. Puhelimet pysyivät nätisti pöydän nurkassa reissumme ajan.

Tänä kesänä haastan itseni tekniikan hylkäämisen saralla hieman toisin.

Konetta minä en pistä hyllylle viikkoa kauemmaksi koskaan, koska kirjoitan juuri silloin kun on motivaatiota ja inspiraatiota. Lisäksi tarvitsen sitä jatkuvien työhakemuksien laittamiseen ja vastauksien lukemiseen. Sen sijaan lyöttäydyn kyseisen ystävän hankkeeseen mukaan jättämällä facebookin kokonaiseksi kuukaudeksi, siis neljäksi kokonaiseksi viikoksi! Hieman tohdin toki epäillä, kykenenkö siihen... En tunnusta itseäni addiktiksi. Kyse on lähinnä ilmaisesta yhteydenpidosta. Asiaahan hankaloittaa se, että facebook-viestit tulevat kännykkääni ilmoituksena, samoin kuin osa kavereideni tilapäivityksistä...

Ajankohta  on vielä hieman epäselvä, kenties ajoittuu johonkin miehen loman alkuun. Enemmän haastetta saisin, jos aloittaisin sen jo ennen hänen lomaansa, koska yksinollessa kotona facebook tuppaa olemaan enemmänkin auki.

Saa nähdä, onnistunko!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti