lauantai 11. tammikuuta 2014

Paheita


Varmasti kaikilla löytyy paheita? Jotain, mitä rakastaa ylikaiken, mutta ei välttämättä ole sieltä terveellisimmästä päästä? Jollain se kenties on tupakka, jollain suklaa tai jollain joku muu.

Itsehän tässä jolkottelen kuntokuuriani läpi, ja ensimmäisen kuukauden aikana ei saisi mitään herkkuja syödä. Se on ehkä vaikeinta tässä urakassa omalla kohdallani. En nyt sanoisi, että kovinkaan usein syön muutenkaan mitään hyvyyksiä, mutta mielihaluja tulee usein ja niiden perässä yleensä mennään. Kaikki makea on hyvää, mutta kyllä joukosta selkeät voittajat löytyy. Eivätkä kaikki paheeni liity edes herkkuihin. Vaikka paheilla on kenties negatiivinen kaiku ihmisten mielessä, ne ovat kuitenkin elämän sokerkuorrutus; se pieni kerros, joka tekee arkipullasta aina hitusen maistuvampaa.

Ja tässä ovat nyt omat paheeni, eivät varsinaisesti missään järjestyksessä:

Irtokarkit. 
Paheiden pahe omalla kohdallani, ollut aina. Mikään ei ole sen ihanampi herkutteluhetki kuin täysi irtokarkkipussi, värillisia palluroita ja itsevalikoituja namusia, joita säästellen syön nauttien. En ole aikoihin irtokarkkeihin hairahtanut, mutta tässä kuntokuurini aikana ne ovat olleen eniten mielessä ja lähimpänä romahdusviettinä. Kaupassa kassahihnalla kun näkyy jollain, on pakko kääntää pää, ettei ala liikaa tekemään mieli. Irtokarkit kuuluvat erityisesti elokuvakäynteihin ja yksin kotona -iltoihin. Kunhan saan tämän ensikuukauden kuuriani alta pois, irtokarkkipussi löytyy sylistäni - kohtuudella täytettynä!

Suklaa.
Se on jokaisen naisen pahe aika suurella todennäkösyydellä? Oma suosikkini on Fazerin sininen ja Marianne rakeet. Nam. Valitettavasti suklaalla on terveysvaikutteiden lisäksi myös negatiivisia vaikutuksia esimerkiksi ihoon ja selluliittiin. Ennen tuli vetästyä suklaalevy päivässä helposti silloin, kun sellainen tuli ostettua. Kolmisen vuotta sitten tottumukseni muuttukin niin, että levykin tuli nautittua ja sitä tuli säästeltyä jopa viikoksi kerrallaan. Suklaa on varmasti pannassa omalla kohdallani pitkään kuntokuurin aikana.

Lidl:in uunituorevalikoima.
Esimerkkeinä croisantit ja rahkatassut, riisipiirakat ja suklaamuffinit. Joka kerta kyseiseen kauppaan astuessani tulee silmäiltyä uunituorevalikoimaa, että mitäs hyvää sieltä itselle ostaisi naposteltavaksi. Onneksi ne eivät ole hinnoilla pilatut ja terveellisempiäkin vaihtoehtoja löytyy.

Lidl:in jogurttiannos.
Nimeä en muista, joku sellainen, jossa on banaanijogurttia ja leseitä (saa suklaapäällysteellä tai ilman). Aivan ihana makean nälkään ja välipalaksi. Bongasin tämän joskus ensimmäisillä kerroilla käydessäni siellä ja siitä lähtien kuulunut suosikkeihini. Harmi, ettei tällaisia saa muualta niin hyviä.

Huonot draama/tositeevee -sarjat.
Pakko myöntää. Eniten näitä tuli katsottua, kun asui vielä yksin eikä ollut mitään ohjelmaa. Vähemmänn nykyisin, mutta joskus ollessani yksin viikonlopun tai muuten vietän iltaa yksin, tulee sorruttua huonoihin draamasarjoihin, kuten Smallville tai Lemmen viemää tai muu vastaava. Tositelevisiosarjoista taas esimerkkinä Teen Mom, Catfish...

Komedia.
Mikä tahansa komedia sarja, niin minä ainakin kokeilen sen. Tämä tartunta on voimistunut mieheni ansiosta, joka rakastaa komediaa ja on seurannut enemmän etenkin jenkkilässä tulleita sarjoja. Suosikkeihini kuuluvat Simpsonit, Futurama, Family Guy, American Dad, Rillit huurussa ja How I met your Mother. Näiden parissa saan sairaspäivän jos toisenkin (ja sunnuntaiaamun) kulutettua hyvin ja ripeästi.

Paheita voi olla juuri niin monta erilaista kuin ihmisiäkin on. Varmasti itsellänikin niitä on näitä tässä lisättyjä enemmän, mutta onneksi kaikkia ei itse rekisteröi ja kaikkia ei tarvitse paljastaa, hih! Onnekas olen, ettei mitään vaarallista kuulu paheisiini. 


 


2 kommenttia:

  1. Ei tuollaisia kuvia saa laittaa esille! Vaikkei lakkoa olekaan päällä... Mielitekoja.

    Smallville <3 kohta loppuu vika kausi ja suru tulee. Mistään ei saa dvd:lle eikä uusintoja. Mun lempisarja :D

    Eka kuukausi pahin. Salli seuraavassa kuussa kerran viikossa herkuttelu esim lauantaisin. Jos se menee överiksi, seuraava kerta peruuntuu...toimii..

    VastaaPoista
  2. Tämä juurikin on tarkoitus, tai kerran kuukaudessa ainakin aluksi, ettei sabotoi liikaa painonpudotusta :)

    VastaaPoista