perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystäville

Tässä yksi ilta oltin silityslaudan ja silitysraudan pöyttymästä kaapista ja aloin hommiin. Väsäsin muutaman parin korvakoruja ja muutaman ystävyys-teemalla varustetun kangaskassin. Kassit itsessään ostin kyllä askarteluliikkeestä, koska en omista ompelukonetta enkä ompelutaitoa... Tuloksena oli kassien lisäksi hamahelmi-korvakorut, jotka bongasin Tiimarin sivuilta (valitettavasti sivu ei enää toimi) sekä muutaman muun hamahelmiaskartelu.



Hamahelmi-korvakoruihin tarvitsi ainoastaan boksillisen erivärisiä hamahelmiä, joita saa helpoiten tavarataloista ja leluosastoilta, miksei myös varmaan askartelukaupastakin, hamahelmipohjan, leivinpaperia ja silityslaudan ja -raudan, pieniä metallirenkaita ja korvakorukoukkuja. Ensin helmet asetellaan halutusti alustalle. Itse tein muun muassa kukkakuvioita ja leppäkertun sekä jäljitelmän mffineista. Netti on pullollaan hyviä kuvaideoita ja malleja sydämistä angry birdseihin ja ankkoihin. Itsekin meinaan ehkä muutaman erikoisemman kuvion vielä kokeilla. Kun kuvio on valmis, laitetaan leivinpaperi päälle ja silitetään keskiteholla varovasti leivinpaperin päältä helmiä hetken verran, jotta ne vähän sulavat ja jäävät kiinni toisiinsa. Kannattaa välillä kurkata sinne leivinpaperin alle, ettei sulata kokonaan helmiä. Kun ensimmäinen puoli on silitetty, työ irroitetaan varovasti alustasta ja leivinpaperista, käännetään, asetetaan leivinpaperi uudestaan ja silitetään toinenkin puoli. Kuvion jäähdyttyä lisätään rengas ja korvakorun koukku - Tadaa! Samalla tekniikalla voi tehdä paljon muutakin, kuten joulukuusen koristeita, jääkaappimagneetteja... Kuvan leppäkertusta tulikin magneetti.






Persoonallisesti kustomoitujen kassien tekemiseen et tarvitse kuin kangaskassin ja tekstiilivärejä tai -tusseja. Itse käytin tusseja, sillä tein kirjoitustyylistä kuviointia. Koristelun jälkeen kannattaa silittää kassi, ja itse vielä pesin ne, jotta ovat heti käyttövalmiita.

 Niin kangaskassit kuin korvakorut ja hamahelmimagneetti ovat löytäneet jo uudet omistajansa (ja yksi pari korvakoruja jäi itsellenikin). Ystäville ne alunperin teinkin. Näiden askartelujen kautta toivotankin kaikille Mahtavaa Ystävänpäivää. Olkaa kilttejä toisillenne ja muistakaa, että todellisuudessa ystävät ovat jokapäiväisen ajattelun arvoisia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti