perjantai 18. huhtikuuta 2014

Ja siitä se ajatus sitten lähti...

Pääsiäislomaa vietellään seesteisissä tunnelmissa ihan vain kotosalla perheen kesken. Ei ole pakko tehdä mitään, jos ei halua. Ja kaikki pakolliset tehtävät on hoidettu ajoissa pois alta. Ihan jotta saa halutessaan vain olla. Ihan paikoillaan en varmastikaan osaa olla, joten eiköhän jotain pientä tule näpräiltyäkin tässä vapaiden aikana.

Yksi syy siihen, miksei mitään isompia projektejakaan ole työn alla enää, on se, että vihdoin ja viimein ikuisuusprojektinikin on valmistunut. Tosin se valmistui tuossa muutama viikko sitten jo, mutta en ole blogin puolella hehkuttanut asiaa, koska sain jatkoajatuksen pitkän projektin seuraajaksi. Ikuisuusprojektillani viittaan tällä kertaa mummispeittoon eli isoäidinneliöistä koottuun isoon torkkupeittoon. Ajatus peitosta tosin laajeni, ja lopulta neliöitä tuli virkattua lähes 200 kappaletta. Kun jokaiseen neliöön itseltäni meni aikaan sellaiset 20-30 minuuttia, jokainen voi halutessaan laskeskella, kuinka monta tuntia torkkupeiton tekemiseen upposi... Etenkin kun yhdistäminenkään ei ollut ihan hetkessä tehty. Mutta lopputulos oli sen verran omaan mieleen, että kyllä kannatti!




 Ja kuten kirjoituksen otsikkokin kertoo, siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin toiseen samankaltaiseen työhön... Jo kesken torkkupeiton tuli mieleen, että olisipa kiva saada peiton kaveriksi sohvalle joku sopiva koristetyyny. Pyörittelin ajatusta, että tekisin pieniä neliöitä lisää ja niistä tyynynpäällisen. Mutta vaihtelua kaipasin, joten päätinkin virkata kaksi isoa neliötä. Nämä kaksi neliötä tein normaalin isoäidinneliön kaavan mukaan, mutta jatkoin ja jatkoin neliöstä vain suurta. Lopulta yhdistin kaksi identtistä neliötä toisiinsa virkkaamalla kolme sivua yhteen. Neljännelle sivulle bongasin kirpputorilta neljä isoa nappia, jotka ompelin sivuun kiinni ja virkkasin vastakkaiselle neliölle lenkit, jotka saa napin ympärillä ja neljännenkin sivun kiinni. Saa sitten vaihdettua sisälle laitettavan tyynyn halutessaan.


Olin yllättynyt, kuinka helposti pystyi soveltamaan perustekniikkaa näinkin isoksi. Tyynynpäällinen valmistui huomattavasti nopeammin verrattuna peittoon. Lankaa kuitenkin molempiin töihin upposi ihan reippaasti. Peitossa käytin ihan sekalaisia lankoja: omia jämiä sekä parilta ystävältä saatuja lankajämiä (kiitos niistä!). Tyynyyn ostin vartavasten Novitan Seitsemänveljestä -lankaa, koska päässäni oli selkeä värimaailma, mitä halusin noudattaa toteutuksessa.


Peitto on ollut kovassa käytössä koko perheemme kesken siitä illasta lähtien, kun se valmistui. Itseni lisäksi niin isäntä kuin koirakin on välillä ''salaa'' kahminut peiton itselleen. Lämminhän se on! Mutta ei läheskään niin hiostava kuin fleecehuopa, jonka olen koko talven saanut pitää ihan itselläni. Annoinkin neliöpeitolle ''nimeksi'' rakkauspeitto, koska e huokuu tietynlaista tunnelmaa ja herkkyyttä. En tiedä johtuuko se sen suuresta suosiosta perheen kesken, sen värimaailmasta vai sen tiedostamisesta, että sen tekemiseen on tosiaan kulunut tovi.



 Saa nähdä lähteekö langat, puikot ja koukut näiden töiden saattelemana kesätauolle, vai tuleeko eteen vielä muutama lankaprojektikin. Tilalle tulevat varmasti erilaiset maalaushommat ja muut askartelukokeilut, joihin olen jo saanut lukuisia ideoita netistä ja lukemistani blogeista. Esimerkiksi Oranssifriikin elämää -blogista napatut mosaiikkityöt olisivat kiinnostavaa kokeiltavaa. Kuten alussa mainitsinkin, isoimmat projektit tuntuvat nyt olevan pois alta tällä erää, tosin muutama pienempi projekti on vielä kesken. Nekin paljastuvat aivan varmasti pian, kunhan tulevat täysin valmiiksi!

Eihän sitä pääsiäistä voi sivuuttaa kuitenkaan, joten näiden projektien valmistumisen ja etenkin pääsiäisen kunniaksi oli kaupasta tartuttava jotain mämmiäkin mukaan! Ei niin hirveänä mämmin ystävänä päädyin tänävuonna kinuski-kaakao -kerrosmämmin puoleen. Sitä kun oli saatavissa pienessä kerta-annoskoossa. Tästä pääsiäisjälkiruoasta saan nauttia täysin itsekseni, koska toinen puoliskoni kohteliaasti kieltäytyi mämmivelvoitteesta!

Näiden kuvien kera toivottelen kaikille leppoisaa pääsiäistä!






2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava peitto. Ja kiva oivallus nuo napit tuossa tyynyssä :) kyllä oot ollut ahkera :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Joskus sitä jaksaa ahkeroida :) vaikka joku ehkä voisi todistaa, että muutamaan otteeseen taisi pieni hajoamisriittikin peiton tekoon liittyä ;)

    VastaaPoista