keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kevät!

Kevät on tuloillaan, ja inspiraatioita tunkee päähän, mutta mikään ei ole ollut vielä valmista blogia varten.  On novellia, kirjoja, käsitöitä.. Veri alkaa vetämään enemmän ulos, kun ilma näyttää tuolta kuin juuri nyt: aurinko paistaa, tiet on sulat ja linnut laulavat. Valitettavasti ikiflunssaksi muodostunut nuha pitää minut vielä melko tiiviisti sisällä tällä viikolla.


 Kevättä rinnassa myös kynttiläasetelmassa. Reissu lapsuudenkotiini tuotti taas mukavasti ideoita, kun sain kaikenlaisia tarvikkeita taas roudattua mukaan kotiin.


 Leppäkerttu ja ampiaiset on maalattu muutamia vuosia sitten kesällä sukulaisten lasten kanssa. Suurin osa sen kesän tuotoksista jäi asustelemaan Järvenpäähän puutarhaan. Nämä muutama löytyi lapsuudenkotini hyllyiltä ja pääsivät mukanani Turkuun koristamaan Partyliten kaunista kynttiläsomistetta.


Hieman hempeyttäkin pitää keväästä löytyä. Rakastuin tähän somisteeseen heti sen nähtyäni, sekin on Partyliteltä saatu, kynttiläkutsujeni tuotoksia. Palaa todella kauniisti! Ystävänpäivänä pistin pinkin kynttilän hehkumaan sisälle, jonka jälkeen sydän onkin saanut jäädä perhekuvan eteen koristeeksi.


Ehdoton suosikkikirjani: George Orwell ja vuonna 1984. Lukioajan tuttavuuksia, mutta säilynyt ikisuosikkina. Kevään kunniaksi aloitin lukemaan kirjaa varmaankin neljännen kerran. Suosittelen! Puhutteleva, kiinnostava ja aina aiheellinen. Omistan itse tämän suomenkielisen lisäksi englantiversion, jonka sain entiseltä opiskelukaveriltani Jyväskylä-ajoilta niin sanottuna ''läksiäislahjana''. Suosin sitä tietysti, mutta yritän tuputtaa sitä tällä hetkellä miehelleni luettavaksi, joten tyydyn itse suomiversioon.


 Yksi ikuisuusprojekti tuli valmiiksi, toinen on vielä vaiheessa. Sukat valmistuivat, mutta torkkupeitto on vielä kesken. Neliöitä on kertynyt jo pieni muovipussillinen, mutta haluan peitosta ison, joten vielä saa ''muutaman'' neliön kutoa.


Kevättä on myös rinnassa haukkulillamme. Lunta rakastava alaskalaisemme totesi, ettei sitä talvea sitten tullut, mutta parempi nämä aurinkoiset ilmat kuin ne ikävät loskasäät, jonka jälkeen joutui aina suihkuun. Emännän ja isännän vireystilan nousu on myös tuottanut Bellalle uusia temppuja ja harrasusideoita. ''Mettään pitäisi päästä vähän temmeltämään ja jäljestämään, ja koirafrisbeenkin emäntä mainitsi yksi päivä. Uimapaikallakin jo käväistiin, mutta ei uimaan vielä moukat päästäneet.'' Kevät tietää myös mätsärikauden alkamista, joka varmasti vaikuttaa meidänkin ohjelmistoomme.


Syksy ei muuten kannata vielä ajatella, mutta ajattelin ottaa pienen varaslähdön opiskeluun. Viime kerrasta on tovi jo kulunut, joten tottumus opiskella voi olla hieman kadoksissa. Niinpä päätin hieman harjoitella ja aloittaa aiheesta, joka kiinnostaa ja josta on varmasti hyötyäkin syksyllä. Lukion psykologian kirjat päätyivät listan kärkeen, nyt menossa kehityspykologia. Odottamassa ovat myös Daniel Golemanin Tunneäly ja Sosiaalinen äly.

Sosiaalinen puoli on myös heräämässä tosielämässäkin talviunilta. Tekee mieli nähdä entistä enemmän kavereita, hengata porukalla, nähdä ihmisiä. Kiitettävästi tänätalvena tosin onkin tullut nähtyä ihmisiä: juuri oli tyttöjenilta yhden pitkäaikaisimman ystäväni kanssa ja kotipuolessa näin toista lähes yhtä kauan tuntemaani ystävää.

Tästä keväästä aion ottaa kaiken mahdollisen irti, samoin kesästä. Koska syksyllä alkaa vihdoinkin koulu. Tosin ensin on parannettava ikiflunssa.

4 kommenttia:

  1. Näin muutama vuosi sitten näytelmän vuonna 1984 englanniksi. Tiukkaa tekstiä.

    Partyliten somiste näyttää tutulta, taitaa olla vanha?

    Ampiaiset on ihania, noin niinku kivisinä!

    VastaaPoista
  2. Se on, aika puhuttavaakin kyllä. Ei ehkä helpoimmasta päästä lukea, kuten ei mikään klassikko.

    Partylite on vanha somiste, tullutkin eräältä entiseltä partylitemyyjältä meikäläiselle rippilahjana ;)

    VastaaPoista
  3. Oho!! :D hyvältä näyttää myös neliöiden määrä, kivasti oot jaksanut virkata.

    Mä aloitin uuden projektin joka taas pysyy salassa kun en tiedä onnistuuko se vai ei...

    VastaaPoista
  4. Salaiset projektit on ärsyttävän uteliaalle pahoja ;)

    Neliöitä on ihan ok määrä, vähän lisää väriä kaipaan, vaikka punaisuus saakin ihan vallalla olla mun puolesta. Mustalla ajattelin yhdistää palat sitten aikanaan.

    VastaaPoista