keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Käsille tekemistä

Pidennetty viikonloppu tulossa itsenäisyyspäivän takia, ja se tulee tarpeeseen. Viimeiset puolitoista viikkoa kitunut kipeänä töissä ja tänään(kin) ääni päätti sitten kadota tuulen mukana heti aamusta parempiin maisemiin.

Onneksi kotona on lämmin, kynttilöitä riittää ainakin hetkeksi ja lämpimiä huopia saa kannettua sohvalle. Teevarastokin on kohtuullinen. Ja käsille löytyy tekemistä! Olen nyt kaksi iltaa taas neulonut, neulonut ja vähän neulonut. Mitä sitä muutakaan, kun ääntä pitää säästellä ja koneella ei jaksa koko iltaa istua. Nyt on työn alla olleet viimeiset joululahjat.

Olenkin jo maininnut, että meillä ei ihan perinteinen joulu ole tulossa, kun karkaamme joulunpyhiksi ulkomaille. Emme siis niin sanotusti vietä joulua: ei koristella asuntoa, ei tehdä jouluruokia torttuja lukuunottamatta, ei paketoida kymmeniä lahjoja... Olemmekin oman puolen sukuni kanssa tehneet sopimuksen, ettemme lahjo toisiamme tänä vuonna. Poikkeuksena on kuitenkin ainokainen kummityttöni, joka asuu toisella puolella maata. Mieheni suvulle on onneksi lahjat jo järkättyinä, tänään saatiin viimeinen paketti postista ja viimeinen tekele valmiiksi. Samanlainen pipo löytää tiensä myös kummityttöni lahjapakettiin.

Jouluun on enää hitunen vain aikaa, ja luulenpa, että viikonloppuna alkaa meillä lahjojen kääriminen lahjapaketteihin. Kunhan sen lahjapaperin muistaa ostaa kaupasta, sillä edellisvuoden jämät päätyivät muuton yhteydessä roskiin.

Ennen joulua on kuitenkin luvassa vielä pienet pikkujoulut ja vain kourallinen työpäiviä.


Tekeleet: kaksi lasten pipoa


Kutomisseuraa. ''Millä se emäntä leikkii?''

''Ai ei saa ottaa vai..?''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti