maanantai 3. helmikuuta 2014

Mummot kehissä!

Ensin pieniä ilonaiheita: virkkuukoukku löytyi pitkän etsinnän ja kämpän nurinperin kääntämisen jälkeen! Mummoilut ovat siis saatu aloitettua eli tuttavallisemmin isoäidin neliöprojekti on käynnistynyt. Isoäidin neliöt olivat vierasta maata meikäläiselle, olin vain nähnyt hienoja tekeileitä niistä. Ja halusin tietenkin itsekin kokeilla. Alku olikin luultua vaikeampaa, mutta onneksi hyvän ystävän puhelinavustuksella sain langanpäästä kiinni ja homma alkoi luistaa kuin itsestään. Ja ajoitus ei olisi voinut olla parempi...

... Nimittäin tämä viikko lähti käyntiin huonosti, kun lääkärin määräyksestä jouduin vuodelepoon koko alkuviikoksi. Onneksi mummoihin ei tarvita kuin pientä kädenliikettä ja neliöitä valmistuu sarjatuotantona samalla kuin yrittää viihdyttää itseään television ääressä pitkän päivän. Neliöiden lisäksi työtä vaatisi vielä se ''ikuisuusprojektini'', mutta ekana sairas(pakko)lomapäivänä olo ei ollut tarpeeksi hyvä, jotta jaksaisi keskittyä pikkutarkkaan ja monimutkaiseen säätöön. Ehkä tämäkin viikko tästä voittoon kääntyy ja pääsen loppuviikosta neljän seinän sisältä pois - sitä ennen vain koukku ja lanka pitävät minut järjissäni.

Vino pino mummoja on jo ehtinyt kertyä sohvapöydän reunaan. En vain ole vielä ihan varma, mikä kokonaisuus niistä tulee. Kenties peitto? Vaiko tyynynpäällinen? Kumpi mahtaisi sopia meille paremmin ja olla tarpeellisempi... No, onneksi tässä on kumpaankin vielä useampi mummo tehtävä ennen kuin tarvitsee päättää. Ja mahdollisesti täytyy jossain välissä käydä hamstraamassa muutama uusi lanka, kun jämät alkavat huventua.



Päävärinä mummoryhmässäni on tällä hetkellä punainen, sitä esiintyy kahdessa sävyssä. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että omistan eniten punaista lankaa. Viimeaikoina punainen on tosin kiehtonut muutenkin: punaista paitaa, punaisia lakanoita, punaisia kynttilöitä on tullut suosittua. Bongasin myös Ihan Kaikki Kotona -blogista hieman perinteisestä mallista eroavan mummiksen, jota tekisi mieli kokeilla nyt, kun tekniikka alkaa olla hallussa. Ehkä muutama erilainenkin neliö eksynee tähän vilttiin/tyynynpäälliseen. Aika näyttää, kumpi siitä tulee - vai tuleeko jotain aivan muuta. Päiväpeittokin olisi mukava tuollaisista...Hmm.


 Yllä olevassa kuvassa kokoelma keskeneräisiä töitäni. Osaako kukaan päätellä, mitä kaikkea sieltä valmistuu? Arvauksia saa heittää. Kaikki löytänyt saa mahdollisesti jotain pientä yllätyspalkintoa jossain vaiheessa ;)





2 kommenttia:

  1. Ootkos muuten Ravelryssä? Tosi näppärä yhteisö pullollaan neuleohjeita, muiden omia projekteja sun muuta jännää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole, mutta pitkääki käydä kurkkaamassa ja liittyä! Oon vanhanaikainen ja vain googlaan tai sitten napsin muiden blogeista ideoita/ohjeita, jos ei omassa päässä liiku mitään :D

      Poista