lauantai 1. helmikuuta 2014

Pullapäivä!

Pullan tuoksua ja kynttilähuumaa on tämä lauantai ollut tulvillaan. Kuntokuurini on tullut vihdoin siihen ensimmäiseen pisteeseen, että sain hieman herkutella. Ja koska herkuttelijoita oli tulossa enemmänkin samalla kertaa, päätin tekaista muutamat omatekoiset herkut. Oma suosikkini on perintöresepti äidiltäni, joka muistaakseni on saanut sen omalta äidiltään: moccapalat! Tarvittavat aineksetkin löytyivät jo valmiiksi kaapista.


Moccapalat:

2 kanamunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
4-5 dl vehnäjauhoja
100g voisulaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta

Kuorrutus:

3 1/2 dl pölysokeria
4 rkl voisulaa (tai juoksevaa margarinia)
5 rkl kahvia (myös pikakahvi käy) 
3 tl kaakaojauhoja
1 tl vaniljasokeria

(kahvia ja kaakaojauhoa voi laittaa enemmänkin, jos tykkää kahvin mausta)

Munat ja sokeri vatkataan, maito ja kuivat aineet sekoitetaan mukaa ja voisula lisätään viimeiseksi. Aineet sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pohjaa paistetaan noin 10 minuuttia 200 asteessa. 
Pölysokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe sekoitetaan yhteen, lisätään kahvi ja voisula ja sekoitetaan hyvin. Kuorrutus levitetään kypsän ja jäähtyneen pohjan päälle. Huomioi, että kuorrutus jämähtää melko nopeasti. Päälle voi ripotella nompparelleja tai suklaamurusia. 

Moccapalojen lisäksi leivoin pikaiset suklaamuffinit ja kokosin ne ihanan värikkäisiin muffinivuokiin, jotta esillepanoakin tulisi hieman kokeiltua. Muffinit ovat usein helppoja, pieniä herkkupaloja kutsuille ja juhliin. Lisäksi niistä saa helposti muunneltua oman maun mukaisia. Omakin reseptini on muunneltu mustikkamuffinireseptistä aikoinaan.

Kaakaomuffinit

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl pullomargariinia
2 kanamunaa 
2-3 rkl kaakaojauhoja

Sekoita kuivat aineet. Riko kanamunien rakenne lasissa ja lisää ne muiden loppujen aineiden kanssa jauhosekoitukseen. Nostele taikina muffinivuokiin, jotka kannattaa voidella margariinilla hieman pohjasta. Paista muffineita 200 asteessa 16-18 minuuttia. VINKKI: moccapalojen kuorrutusta voi käyttää myös muffineiden kuorrutuksena.




Näiden kahden tuoreleipomisten lisäksi sulatin pakkasesta aikaisemmin leipomiani rahkapullia. Makeiset menivät kuin kuumille kiville, mutta onneksi muutama suupalanen jäi toiselle puolikkaallenikin, joka ei varsinaisissa kekkereissä ollut mukana naisenemmistön takia. 



Kekkereissähän oli kyse tällä kertaa Partyliten kynttiläkutsuista. Muutama työkaveri ja anoppi pistäytyi luonani tutustumassa näihin kynttilöihin ja nautiskelemaan ihanista tuoksuista. Itse olen persoona tuoksukynttilöille, joten eri tuoksuja tuli käytyä läpi miljoonia kertoja ennen kuin tiesin, minkä niistö haluaisin omaan asuntooni tuoksumaan. Kynttilöitä ja somisteita oli pöytä täynnä! Parasta kuitenkin oli hyvä seura.

Koko aamun puuhamisen jälkeen pikkuiset päikkärit tekisivät hyvää ennen ruokaa, mutta taidanpa kuitenkin uppoutua puikkojen ääreen, jotta tämä ikuisuusprojektiksi muodostunut tekele tulisi piakkoin valmiiksi ja käyttöön! Lisäksi perjantaina tuli käytyä pitästä aikaa askarteluliikeestä, jossa olin kadottaa suuntavaistoni kaikkien uusien ideoiden tulviessa päähäni. Onneksi etsimäni tarvikkeet lähes löytyivätkin saman katon alta, ja muutama pieni näpertelyaskartelu on valmiina aloitettavaksi. Tiedän ainakin, mitä teen sunnuntaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti