sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Projektit hyllyllä

Viimeinen viikko on kulunu rajusti koulutehtävien parissa, jälleen kerran. Oppimispäiväkirja on täyttänyt kaikki kirjoitustarpeet paremmin kuin hyvin, joten blogin puolella on ollut hiljaista. Se ei toki tarkoita, ettenkö olisi mitään muuta tehnyt kuin opiskellut.

Tänä vuonna otin itseäni niskasta kiinni paljon normaalimpia aikaisemmin Joulun suhteen. Moni on varmasti huomannut jo sanat 'joululahta' ja 'tonttupaja' niin täällä blogin puolella kuin Facebookinkin puolella. Vuoden teemana on taas tehdä mahdollisimman moni lahja itse. Se ei aina ole se helpoin eikä etenkään nopein tapa saada lahjat kasaan. Opiskelun ohessa on kuitenkin kiva näpertää.

Nyt moni projekti on jäässä ihan vain sen takia, että tarvittavat langat alkavat olemaan loppu kokonaan. Tovin saa vielä lankoja odotella, mutta onneksi tässä välissä voi jotain pienempää tehdä. Ikean puunvärinen peili sai eilen decoupage lakan ja servettikuvion päällensä koristeeksi. Samoin muutamat korvakorut ovat valmistuneet pukinkonttiin. Suurin aikaansaannokseni on ollut tässä viime päivinä se, että olen saanut listattua lahjat, jotka pitää vielä tehdä tai ostaa. Ostettavilla lahjoilla ei vielä suurta hätää ole, siksi keskitynkin vielä marraskuun suurimmalta osin niihin, jotka teen itse. 

Iso tarvikepläjäys onkin toivonmukaan tulossa ensi kuun alussa, jolloin työpöytä täyttyy luultavasti keskeneräisistä tekeleistä ja projekteista hetkeksi. Alkuinnostus saa aina aloittamaan kaiken ja heti. Sitten huomaakin, että tässä olisi muutakin tehtävää arjessa, kuten koulu ja kotityöt, koira ja sosiaaliset suhteet. Kuntoilukin on tullut takaisin päiväjärjestykseen, joten sillekin pitää muistaa antaa aikaa. 

Tänävuonna odotan Joulua ihan eri tavalla kuin ennen, enkä edes tiedä miksi. Ehkä viime vuoden Joulun skippaus saa tänä vuonna odottamaan joulua astetta enemmän kuin yleensä. Vuosi sitten joulukuussahan karkasimme Joulua pakoon mieheni ja isäni kanssa Sveitsin Geneveen. Reissu oli mahtava ja oli kiva päästä pakoon joulustressiä. Tänä vuonna tuntuu (ainakin vielä) siltä, ettei Joulu stressaa. Ehkä yksi välivuosi normaalista Joulusta teki hyvää, ja tänävuonna voi taas innostua lahjoista, ruokamäärästä ja joulukorteista. Tänävuonna Joulumme on pääsääntöisesti Turussa, toki jossain kohti joulunpyhiä olisi mukava päästä kotikonnuille isän luo käymään. 

Jouluun on onneksi kuitenkin vielä aikaa. Tässä ehtii vielä monta kurssia koulua käymään ennen sitä ja stressaamaan, saako lahjat valmiiksi ja löytyykö toivotut tarvikkeet ajoissa. Koulu pitää mukavasti kiireellisenä, ei ole hetkeen tullut tilannetta, etteikö olisi mitään tekemistä. Toinen asia sitten onkin, kiinnostaaki kouluhommia sillä hetkellä tehdä. Motivaatiota on onneksi aika hyvin riittänyt aiheeseen kuin aiheeseen, joten mielellään puurtaa kiinnostavan aiheen eteen iltamyöhäänkin, kun sopiva mieliala sattuu päälle. 

Blogin puolella toivottavasti vilkastuu pikkuhiljaa uudestaan, ainakin lahjojen valmistuessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti