sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Laiska Lauantai

Touhuntäyteinen viikko on takana ja tämä kyseinen viikonloppu oli pyhitetty rentoutumiselle - ja vain ja ainoastaan sille.

Perjantaina töistä lähtiessäni nautin kylläkin viikonlopun alkamisesta, mahdollisuudesta nukkua pitkään ja olla tekemättä mitään, jos mikään ei huvita. En kuitenkaan ollut stressaantunut, ärtynyt tai Aivan poikki, vaikka poikki olinkin. Jo perjantaina oli hyvä fiilis kuluneesta viikosta. Uusi työ lähti todella mukavasti käyntiin ja tunnen viihtyväni siellä paremmin kuin hyvin. Ja mikä tärkeintä: tuntuu, että teen pitkästä aikaa jotain itselle todella mieluista. On kiva lähteä aamuisin töihin ja kellon katsominen ei liity mitenkään pakonomaiseen tunteeseen päästä kotiin vaan siihen, että muistaa lähteä kotiin, kun työaika loppuu.

Laiska viikonloppu siis lähti erittäin positiivisissa tunnelmissa käyntiin. Perjantai oli kotipäivä. Olin rättipoikkiväsynyt, hieman kipeänoloinen ja kenties kuumeinen, joten ilta meni lokoisasti sohvalla tv:tä katsellen. Ennen puolta yötä olin jotenkin raahautunut sänkyyn ja nukahtanut, ja herätysyrityksistä huolimatta vaipunut sikeään uneen.

Lauantaiaamu venyi pitkälle unien parissa. Koiraakin sai vielä puolenpäivän tienoilla etsiä aamulenkille kämpän perukoilta. Oikein hävetti, kun lenkillä tuli vastaan vanhempi nainen ''fifinsä'' kanssa ja lässytti Bellalle, kuinka tämäkin oli päässy päiväpissalle. Mielessäni ajattelin vain, että tämä kylläkin on meidän päivän ensimmäinen lenkki, ja sekin tehty emännän eikä koiran aloitteesta. Kuten aina, lauantaisin ei aamupalapöytään löydy kuin muutama murunen, joten suuntana oli kauppa. Ilma oli mitä hienoin: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta eikä tuulikaan puhaltanut niin kovin kylmästi. Oli sopiva ilma valjastaa koira ja lähteä koirapuistoilemaan, päästämään koira päästelemään höyryjä. Reissu vetikin niin väsyneeksi koko porukan, että kotiin tultua huomasin koiran nukkuvan jaloissani ja isännän pää sylissäni.

Aikani kuluksi kävin kamerani muistikorttia läpi valmiiksi ensi viikonlopuksi, kun olemme vaihteen vuoksi reissun päällä. Löysin muun muassa pentuvideon meidän neidistä siltä viikolta, kun hän meille saapui. Sekä monia, monia otoksia karvakakarasta matkan varrelta tähän päivään asti. Seassa totta kai oli muitakin kuvia: matkakuvia Skotlannista, Roomasta, Jyväskylästä, tapahtumakuvia uudesta vuodesta, kämppiksen kyläilystä ja kotipuolesta. Valitsin parhaimmat ja säästin ne, muut saivat kohtalokseen delete-napin. Onneksi kaikki kuvathan löytyvät kyllä tietokoneelta. Koomailusta hieman piristyneitä odotti lämmin sauna ja illan päätteeksi lämmin peti.

Ei hullumpi viikonloppu. Huomenna odottavat siivoustyöt, pyykit ja ruoanlaitto.

Haukotus. Ai miten niin laiska-lauantai?Tällaisen videon löysin muistikortin syövereistä (laatu aika huono)...


... On se vähän kasvanut vuodessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti