tiistai 5. marraskuuta 2013

Mikään ei ole turhaa?

Vihdoinkin! Kaksi ongelmaa on ratkaistu samalla kerralla. Jokainen koiranomistaja, etenkin pitkäkarvaisten ystäviemme omistajat, tietävät, että koirien karvaa saattaa löytyä joka paikasta. Meillä kun on tuollainen alaskan paimenkoira, jolla pohjavillaa löytyy, nyt on pahimpia hetkiä karvan kanssa: imuroida saisi joka päivä ja koirasta oikein  tippuu karvaa. Kun koira ravistelee tai nousee pitkään makoiltuaa, löytyy kyseisestä kohdasta reilu nyrkillinen karvaa. Ja harjatessa päivittäin saadaan kasaan vähintään pieni muovipussillinen tiukasti pakattua karvaa.

Ja kun koiranomistajan lisäksi olen upputunut taas tänäkin talvena kutomisen pariin, niin langastahan on aina pulaa. Nytpä siis: joku ihana ihminen jossain haluaa koirani karvat ja tekee niistä lankaa. Mikä hieno keksintö! Moni koiranomistaja saa roskikset ja huoneen nurkat täyttävät karvat hyötykäyttöön ja lankaystävät taas saavat täydestä luonnonmateriaalista kerittyä lankaa. Mikäpä sen hauskempaa kuin kutoa lapaset esimerkiksi oman koiran karvasta!

Facebookista löysin tällainen ihmisen, joka ottaa vastaa koiran karvaa ja tarkistettuani häneltä totesin, että meidänkin karvakasan karvat kelpaavat käsityöhön. Ei muuta kuin karva pussiin ja pussi postiin ja lankaa tilalle...

 Kutominen on taas muutenkin ollut päivän sana viime aikoina. Joululahjainspiraatioita on välkkynyt mielessä ja suunnitelmia on alettu jo tekemään.  Onneksi lahjottaviin kuuluu myös pikkuisia käsiä ja jalkoja, pieniä lapsosia. Nyt viime päivän projektini onkin ollut vauvan sukkien kutominen vauvalangasta. Yllättävän helppoa! En ole yleensä mitenkään sukkien kutomisen ystävä, mutta nämä pikkutöppöset ovat ihan mukavaa puuhaa. Sukat olisivatkin jo varmaa valmiit kokonaan, jos tässä ei tarttisi päivän aikana tehdä pakollisia asioita, kuten töitä, ruokaa ja kotitöitä. Muutenkin luultavasti sukulaiset saavat jonkin verran kärsiä tänäkin vuonna omista tekeleistä.

Kyllä sitä joulua vaan kummasti odottelee tänäkin vuonna, vaikka marraskuu vasta onnkin alkanut. Yhdet pikkujoulut on jo tiedossa, ja jospa sitä lahjojenkin kanssa olisi tänä vuonna ajoissa! Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty, eikö?PS. Joululahjoista tulikin mieleen, että te, jotka innostuitte Joik- sarjasta, katsastakaas Joik-kirjoituksen kommenttikenttä. Sieltä löytyy uunituore linkki, nettikauppaan, josta sarjan tuotteita saa ostettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti