maanantai 6. tammikuuta 2014

Maanantai isolla M:llä

Nyt on tosiaan maanantai, taas. Koskaan se ei ole kuulunut suosikkipäiviini. Tänään kuitenkaan ei ole ihan tavallinen maanantai. En tosin osaa sanoa, inhoanko tätä maanantaita himpun vähemmän kuin maanantaita normaalisti vai jopa aavistuksen enemmän. Tänään nimittäin alkaa tiukka kuntokuurini!

Kyllä, tämä tyttö päätti pistää hösseliksi ja paikat kuntoon kertaheitolla näin vuoden alun kunniaksi. Uuden vuoden lupaukseni lukeneet tietävät, että tämä kuuluu siihen, että haluan alkaa pitää parempaa huolta itsestäni. Kuten isäni tuossa marraskuussa tuumasi ''Et sä enää tosta nuorene. Pidä linjoistasi kiinni, kun se on vielä vähänkään helppoa.'' Ja minä kun luulin olevani vielä nuori ja kaikki ovet avoinna, heh.

Valitsin alkamiskohdaksi maanantain, ihan sen kliseisyyden vuoksi. Sitä paitsi huomenna alkaa paluu arkeen ja töihin, joten kenties siinä samassa rytmimuutoksessa tämäkin muutos sitten menee helposti. Asiaa toki auttoi paljon perjantainen oksentelu ja sunnuntainen pahoinvointi, jonka tuloksena varmasti myös muutama kilo karisi pyttyyn, mutta myös ruoka halu kaikkea herkkua kohtaan pieneni.

Mitä sitten käytännössä teen erilailla?
Ensinnäkin, aion syödä terveellisemmin: enemmän vihanneksia, vähemmän pastaa ja herkkuja. Pasta tässä kenties on se suurin ongelma, sillä se kuuluu ruokalistaamme turhan usein. Samoin herkut. Herkut jäävät nyt aluksi kokonaan pois ensimmäisen kuukauden ajaksi. Sen jälkeen suon itselleni ajottain kohtuudella herkutteluhetkiä. Toiseksi, aion liikkua enemmän. Kunhan saan pyöräni siihen kuntoon, että siinä toimii valot ja renkaissa on ilmaa koko matkaksi, vaihdan työmatkalle pyörän bussin sijaan - ellei tässä nyt talvea sitten yhtäkkiä pukkaa. Lisäksi otan itseäni niskasta kiinni ja lähden ainakin kolmesti viikossa juoksemaan, uimaan, pyöräilemään tai tekemään merkittävän pitkän ja reippaan kävelylenkin. Päivittäin toki ohjelmaan kuuluu lihaskuntoa, josta aion tällä kertaa todella pitää kiinni (enkä vain anna painojen pölyttyä työhuoneessa).

Millä sitten meinaan pitää tätä suunnitelmaa yllä? Puhtaalla HALULLA. Ei siinä muu auta.

Alku näyttää lupaavalta. Vielä en ole kerennyt tänään sortumaan suklaisiin, jotka ovat keittiössä esillä. Saa nähdä, jatkuuko helppous tästä eteenpäinkin! Matka kesäkuntoon 2014 alkakoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti