torstai 10. lokakuuta 2013

It's Tea Time

Silloin kuin joku tai jotkut asiat painavat tai on kova stressi päällä, turvaudun itse henkilökohtaisesti teehen. Tee rauhoittaa. En tiedä omalla kohdallani, onko kyse sen ainesosista vai enemmänkin siitä, että sen teekupposen ajan tuntuu, että aika pysähtyy ja pystyy levähtämään kaikista ajatuksista. Itsehän juon kofeniinitonta teetä, joten varsinaista piristystä en saa kupposesta, mutta mielentilaan se aika usein helpottaa.

Tänään kaivauduin teevarastolleni. Suosikkejani ovat valkoisen ja mustan teen eri maut, hunajalla makeutettuna. Tänään valikoimasta valikoitui ''Viisasten tee'', ehkä se tuli tässä tapauksessa eniten tarpeeseen nimensäkin perusteella. Otin kaapista suosikki Muumi-mukini ja valmistin teen siihen. Ja sen hetkisen, vajaan vartin, olin stressittömässä autuaassa tilassa, missä mikään negatiivinen ajatus ei häirinnyt. Tuli tarpeeseen...



En ole ollut teen ystävä kovinkaan kauaa: kolmisen vuotta sitten innostuin kämppikseni ja ystävieni avustuksella teehetkistä. Yleensä ne olivat yöllisiä juttutuokioita tai syvällisiä keskusteluhetkiä. Sittemmin kun muutin vuotta myöhemmin yksin asumaan, nuo teehetket saivat nykyisen merkityksensä. Harva tuon teeporukan ulkopuolelta edes tietää, että olen tee-ihmisiä, sillä en julkisilla paikoilla juo teetä ollenkaan ja harvemmin kylässäkään. Yksi syy siihen on nirsouteni teelaaduissa ja hyvänä kakkosena tulee konsepti: tykkään enemmän juoda teetä rauhassa. En miellä kahvilaa tarpeeksi rauhalliseksi, sillä en ole kovinkaan nopea tyhjentämään kupposta tyhjäksi. Teen juominen muistuttaakin minua aina siitä, että joskus täytyy ottaa rauhallisemmin, hidastaa, eikä aina rynniä eteenpäin ja joka suuntaan. Se on sitä niin sanottua omaa aikaa tai ystäväporukalla laatuaikaa, kun juo kupposen hyvänmakuista teetä hissuksiin, nautiskellen. And that's the way I like it.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti